Okulumuzun tarihi

Köyde okul 1954 yılından beri hizmet vermektedir. 1979 yılında köylülerin katkılarıyla bir ortaokul binası yaptırılarak aynı yıl devlet tarafından hizmete açılmıştır. Ortaokulun açıldığı 1979 yılından bu yana okuyan insanlarımızın ise büyük çoğunluğu ortaokul mezunudur. 1990 yılında okul ilköğretim okuluna dönüştürülmüştür. 1997 yılına kadar açıldığı ilk yıllarda olduğu gibi yörenin en büyük okulu olarak aynı bahçe içerisinde mevcut olan üç bina da eğitim öğretime devam edilmiştir. 1997-1998 öğretim yılında sekiz yıllık kesintisiz eğitime geçilmiştir. Ancak bu binalar aynı öğretim yılında iki katlı on derslikli yeni okul binası devletimiz tarafından yaptırılmış ve hizmete açılmıştır.

1998-1999 öğretim yılında yeni binada 8 yıllık kesintisiz eğitim ve taşımalı ilköğretim uygulamasına başlanmıştır. Açıldığı ilk yıllarda olduğu gibi şu anda da okulumuz yörenin merkez okul statüsündedir. Yaklaşık 25 yerleşim biriminden öğrenciler öğrenimlerini taşımalı uygulama ile okulumuzda devam ettirmektedirler. Çevre köylerden gelen öğrencilere mevcut olan yemekhanelerde devlet tarafından öğle yemeği verilmektedir. Şu anda okulda 1 müdür, 1 müdür yardımcısı, 5 sınıf öğretmeni, 1 okulöncesi öğretmeni ve 108 öğrenci ile eğitim öğretim sürdürülmektedir.